Scleroza laterală amiotrofică (ALS), cunoscută de asemenea sub numele de boala Lou Gehrig, este o tulburare neurodegenerativă fatală care este caracterizată prin pierderea selectivă a neuronilor motori din măduva spinării, trunchiul cerebral și cortexul motor. Se estimează că 30.000 de americani suferă de ALS, care apare adesea spontan și afectează adulții sănătoși. Peste jumătate din pacienții care au ALS mor în termen de 2,5 ani după debutul simptomelor.

O analiză a literaturii științifice indică o absentă a studiilor clinice în investigarea utilizării canabinoizilor pentru tratamentul ALS. Cu toate acestea, descoperirile preclinice existente indică că, canabinoizii pot încetini progresia ALS, creditând sprijinul raporturilor anecdotice ale pacienților că, canabinoizii pot fi eficace în moderarea evoluției bolii și în atenuarea anumitor simptome asociate cu ALS cum ar fi durerea, pierderea poftei de mâncare, depresia și salivarea.

Anchetatorii de la California Pacific Medical Center din San Francisco au scris în numărul din martie 2004 al jurnalului Scleroza Laterală Amiotrofică & Alte tulburări ale neuronilor motori raportând că administrarea THC-ului atât înainte cât și după debutul simptomelor ALS a oprit progresia bolii și a prelungit supraviețuirea la animale în comparație cu controalele netratate.

Studiile adiționale la animalele cu ALS au arătat că administrarea altor canabinoizi naturali și sintetici poate modera de asemenea progresia ALS dar nu are neapărat un impact asupra supraviețuirii. Un studiu recent a demonstrat că blocarea receptorului canabinoid CB1 a prelungit durata de viată al unui șoarece cu ALS, sugerând că efectele benefice ale canabinoizilor pot fi mediate prin mecanismele receptoare non-CB1.

Drept urmare, experții cer studii clinice pentru evaluarea canabinoizilor pentru tratamentul ALS. O echipă de anchetatori care a scris în American Journal of Hospice & Palliative Medicine în 2010 a raportat, ‘’Bazat pe datele științifice disponibile în prezent, este rezonabil să credem că, canabisul poate încetini în mod semnificativ progresia ALS, având potențialul de extindere a speranței de viată și de reducere a sarcinii globale a bolii în mod substanțial.’’ Aceștia au concluzionat, ‘’Există o sumă copleșitoare de evidențe preclinice și clinice care să justifice inițierea unei cercetări multicentrice randomizate, dublu oarbe, controlată prin placebo a canabisului ca un compus modificator al bolii în ALS.’’

Referinte:

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/05/hepatita-c-vs-canabis.gifhttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/05/hepatita-c-vs-canabis.gifKos MosCanepa medicinalaTotul despre canepaVindecarea natiunilorals,canepa,cercetare canabis,de retinut,iarba,istoria canepei,legalizarea cânepei,legalizati,medicinal,scleroza laterală amiotrofică,uleiScleroza laterală amiotrofică (ALS), cunoscută de asemenea sub numele de boala Lou Gehrig, este o tulburare neurodegenerativă fatală care este caracterizată prin pierderea selectivă a neuronilor motori din măduva spinării, trunchiul cerebral și cortexul motor. Se estimează că 30.000 de americani suferă de ALS, care apare adesea spontan și...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai