De ce au semintele culori diferite ?

Semintele au colori si paterne diferite, natural din nevoia de a se camufla.
Cum pot sa imi dau seama daca semintele mele sunt bune ?

Semintele proaspete au un aspect cerat, iar coaja intacta si tare. Culorile variaza de la maro deschis la maro inchis, sau de la un gri deschis la negru. De obicei semintele sunt tarcate cu puncte negre sau maronii, ori linii mai deschise ori mai inchise la culoare.

Semintele verzi sau moi sunt de obicei imature, avand un procentaj foarte scazut de germinare.

Semintele stralucitoare si de culoare maron inchis sau negre, de obicei, este sigur ca acestea au embrionul mort. Daca acestea sunt usor crapate se va observa ca sunt aproape goale inauntru.

Inainte de germinare semintele trebuie examinate. Cele crapate sau lovite nu sunt bune.
Cum germinez semintele ?

Sunt multe metode care se dovedesc a fi bune. Semintele pot fi puse sub servetele umede care trebuie tinute la caldura (20-25 C – ex: pe frigider, monitor, etc.) si trebuie umezite din cand in cand.

Dupa o perioada de 48 de ore pana la 2 saptamani, cea mai mare parte din semintele viabile vor crapa si va aparea o mica radacina alba. Ajuns in acest punct samanta este pusa in ghiveci la o adancime de circa 2 cm.

Semintele pot fi puse in pamant fara a mai adopta metoda de germinare, dar pamantul trebuie tinut umed uniform pana apare puietul.

Nu este necesar ca lumina sa fie prezenta pana in momentul in care apar puietii, dar este necesar dupa ce apar pentru a reduce cresterea excesiva a tulpinii in lipsa luminii.

Corpurile de iluminat cu lumina florescenta (lumina alba si rece) sunt satisfacatoare, dar se mai pot folosi corpurile de iluminat colorate. Lumina halogena este benefica daca este supravegheata temperatura si umiditatea.
Care ar fi o tehnica sigura de germinare ?

Intr-un borcan de 500 ml cu apa distilata, se adauga un strop de fertilizator si cateva picaturi de hormoni de crestere. Borcanul trebuie batut bine pentru a amesteca solutia din acesta.

Se vor introduce semintele. Acestea vor pluti toate primele 2-3 ore, dupa care se vor scufunda incet. Daca unele nu se vor scufunda se scutura usor borcanu. Borcanul trebuie tinut la caldura. Se verifica semintele la fiecare 6 ore.

Cand una din seminte a crapat, aceasta se va pune in pamant umed la o adancime de 2-3 cm. Se va introduce containerul in care este pamantul si samanta intr-o punga de plastic pentru a mentine umiditatea si se va tine la caldura.

Cand apar puietii punga se scoate iar ghivechiul este pus la lumina.
Este o metoda mai rapida de germinare ?

Echipament necesar:
– seminte (obligatoriu)
– servetele
– apa
– punga de plastic
– smirghel
Am descoperit ca intotdeauna obtin o germinare foarte buna folosind urmatoarea tehnica:

  1. Iei seminta si o dai foarte usor cu smirghel la un capat al ei. NU prea tare ca risti sa o distrugi
  2. Desfaci un servetel si pui semintele in el, si apoi le impaturesti astfel incat semintele sa fie presate
  3. Pune servetelul ce contine semintele intr-o punga de plastic
  4. Pune punga de plastic intr-un loc cald, cum ar fi deasupra televizorului sau in alta parte

Deschide punga la un interval de 12 ore pentru a permite oxigenului sa ajunga la seminte si verifica-le. Majoritatea ar trebuie sa germineze in 24 de ore, dar este posibil ca la unele sa le trebuieasca un timp mai indelungat.
Tehnica de germinare a lui KiDKiND:

Materiale:
– pahar cu apa
– seminte de Cannabis
– hormoni de crestere

Procedura:
Se introduc semintele in pahar, dupa care se pune un strop de hormoni de crestere. Se lasa semintele in pahar 2 pana la 6 ore. In general semintele care plutesc nu sunt bune!

Tehnica de germinare:

Materiale:
– termos
– servetele umede

Procedura:
Se scot semintele din apa. Se pun intre servetele umede, iar acestea in termos. Termosul se pun pe o sursa de caldura (apa calduta, monitor, router, etc.) Cand acestea crapa si apare radacina se pune in pamant. Succes!!!
Tehnica de germinare a lui Uncle Ben:

Urmatoarea metoda usoara de a germina semintele a fost adoptata de foarte multa lume si este foarte buna daca o respecti cu atentie. Riscul de a rani semintele este eliminat complet si puietul va fi gata pentru transplant in maxim o saptamana daca totul va decurge bine. Puietului ii va fi mult mai bine daca faci germinarea direct in pamant – mai putine schimbari ale mediului inseamna sanse mai mici ca radacina principala a plantei sa sufere o ranire psihica.

Aceasta este una din metodele mele favorite pentru germinarea semintelor de Cannabis in pamant:

Pune seminta in apa timp de 12 ore, pentru a grabi germinarea. Semintele bune se vor scufunda, iar semintele proaste vor ramane la suprrafata apei dupa aceasta scufundare indelungata. Mai intai sterilizez semintele intr-o solutie de inalbit (clor sau ceva asemanator) (100ml clor/500ml apa) pentru 1/2 ora pentru a distruge rezidurile de pe coaja semintei. Sterilizati suficient pamant cu caldura pentru a germina toate semintele. Poti face acest lucru tratand solul cu temperatura de 70 grade C timp de 20 de minute intr-un cuptor normal sau intr-un cuptor cu microunde timp de 2 minute, invartind de cateva ori lasandu-se sa se raceasca. Asta va va asigura ca rezidurile din pamant au fost distruse. Asigurativa ca pamantul este „usor”. Mai puteti adauga putin nisip pentru a adauga drenaj si greutate.

Luati un pahar de circa 20 de grame de unica folosinta si faceti gauri la fundul paharului si pe lateral pentru drenaj. Folositi un ac incalzit pentru asta. Cel mai indicat este ca paharul sa aiba circa 15 cm inaltime oferind radacinii un spatiu suficient de mare pentru a se dezvolta inainte de aparitia cotiledonului, ceea ce va mari vigoarea puietului si va intari tulpina. Radacina are circa 8 cm in momentul aparitiei cotiledonului. Umpleti vasul pana aproape de varf cu solul preparat, adaugati si apa pentru a umezi solul, luati un creion si faceti o mica gaura de circa 1 cm adancime, NU mai adanc si puneti o singura saminta inauntru. Acoperiti saminta cu pamant numai cat sa acoperi gaura… nu mai mult, apesi foarte usor cu degetul si pui usor apa, pana cand apa trece prin gaurile de drenaj. Puneti paharul intr-un loc calduros la circa 28C. Nu acoperit paharul cu nimic. Saminta a fost deja hidratata de la udare si in curand va germina. In primele zile umeziti solul de deasupra usor, dar niciodata sa nu perimteti ca solul de deasupra de circa 1 cm sa fie uscat, totusi aveti grija sa nu ajungeti in situatia in care solul de pe la mijloc sa fie imbibat cu apa, pentru ca riscati sa inecati samanta.Nu mai udati pana cand puietul nu a rasarit, doar numai in cazul in care este nevoie. Nu este nevoie sa acoperiti cu punga de plastic pana cand puiutul va creste circa 6 cm inainte ca cotiledonul sa fi iesit la suprafata.

Asta este tot… Acest metoda este destul de sigura. Cu destula grija planta iti va fi gata de transplant in circa 1 – 2 saptamani si va rasari foarte usor din ghiveci cu o radacina foarte solida.