faza de inceput

Marijuana este o planta anuala; ea îsi termina un ciclu de viata într-un singur sezon, iar semintele vor avea grija de viitorul plantei.

În mediu natural, semintele germineaza odata cu caldura si cu ploile de primavara care creeaza conditii favorabile pentru un nou sezon si un nou ciclu de viata. Prima pereche de frunze care apare pe lastar are marginile întregi (margini fine) si a fost parte din embrionul continut în samânta. Aparitia celei de-a doua perechi marcheaza începerea stadiului de rasad. Frunzele rasadului difera de cele ale embrionului în sensul ca au margini serate (sau margini dintate) si sunt mai mari. Primele frunze au, de regula, o singura foliola sub forma unui vârf de sulita. Începând cu urmatoarea pereche de frunze, fiecare frunza este mai mare si este compusa din trei foliole. S-a observat faptul ca frunzele se dezvolta dupa un tipar: fiecare noua pereche de frunze este mai mare si fiecare frunza este compusa din mai multe foliole, pâna când frunzele ating dimensiunea maxima si numarul de foliole care compun o frunza ajunge, de obicei, la 9 sau 11 (de?i s-au observat chiar ?i 19 foliole pe o frunz? de aproximativ 45 de cm).

planta-de-sex-masculin
florile-plantei-de-cannabis-stanga-mascul-dreapta-femela

Pe scurt, planta de sex masculin produce flori cu polen, iar cea de sex feminin flori cu seminte. Acestea din urma sunt plantele preferate pentru marijuana deoarece ciorchinele de flori (muguri) sunt mai potente si produc o marijuana de mai buna calitate decât plantele de sex masculin. Cunoscutii „muguri” de iarba ce se comercializeaza sunt, de fapt, o colectie de sute de flori ale plantei de marijuana de sex feminin care se formeaza în mase numite „ciorchine” sau „manunchiuri”.

Odata ce plantele de sex masculin produc polen si cele de sex feminin produc seminte mature, ambele plante mor. Acest lucru pune capat unei generatii, dar lumina artificiala permite alterarea multor aspecte din viata plantei prin modificarea, în cunostinta de cauza, a proceselor de dezvoltare a plantei si prin manipularea ciclului ei normal de viata. Veti învata aceste tehnici în capitolele urmatoare. De altfel, este posibil sa se cultive o singura planta timp de câtiva ani sau clonele sale pe toata durata vietii cultivatorului.