Semintele de canepa sunt de neintrecut ca aliment foarte nutritiv, ele contin antioxidanti, proteine, caroten, fitosteroli, si o serie de minerale calciu, magneziu, sulf, potasiu, fier, zinc, si fosfor. Semintele contin proteine si toti cei 20 de aminoacizi cunoscuti si cei 9 amonoacizi esentiali, vitamina A B1, B2, B3, B6, C, D, si E.

Semintele de canepa contin 30 – 35% ulei din greutatea lor, uleiul de canepa este obtinut prin procesarea semintelor de canepa, uleiul alimentar are o culoare care variaza de la verde deschis pana la verde inchis si gust asemanator celui de nuca. Uleiul de canepa are cel mai bogat continut de acizi grasi esentiali, raportat la celelalte uleiuri vegetale, conferind un nivel ridicat si complex de Omega 3 si Omega 6. Datorita continutului de acizi grasi nesaturati, uleiul de canepa este vulnerabil la oxidare, proces accentuat de expunerea la lumina sau caldura. De asemenea, uleiul de canepa nerafinat contine, in proportie redusa, si alti constituenti esentiali cu proprietati benefice asupra intregului organism.hemp-oil

Nici o alta resursa alimentara nu ofera balanta ideala de acizi grasi Omega-6 si Omega-3 precum uleiul de canepa Acizii grasi esentiali sunt considerati “grasimi sanatoase, necesare organismului uman, dar pe care acesta nu-i poate produce singur, asa ca trebuiea sa-i procure din mancare, si numai uleiul de canepa contine Omega-6 si Omega-3, in raportul ideal, recomandat de medici si nutritionisti, de 3:1. Pe buna dreptate, se spune despre canepa ca este o planta-minune…

 

Chinezii o utilizau ca planta medicinala, iar indienii o foloseau in ceremoniile religioase. Fie ca vorbim despre materiale de constructie, despre primele tipuri de hartie, despre bere sau cele mai durabile sfori, canepa a fost mereu principalul ingredient. Pe hartia din canepa au fost semnate unele dintre cele mai importante documente din istorie – Magna Carta si Declaratia de Independenta.  Leonardo da Vinci si-a scris majoritatea descoperirilor sale pe hartia obtinuta din canepa, astfel incat nu e de mirare ca aceasta a fost considerata de marile imperii ale lumii drept o planta “strategica”. Ajunsa sursa de combustibil alternativ, in epoca moderna, un lucru putem spune sigur despre canepa: nicio alta planta nu se poate lauda cu o asemenea versatilitate!

Continutul uleiului de canepa Acizii grasi Omega 3 sunt recunoscuti ca fiind substantele hranitoare esentiale pentru sanatatea si frumusetea pielii. Pe langa prevenirea unor boli cronice, o dieta bogata in acizi grasi Omega 3 asigura mentinerea unui aspect frumos, tonic si tanar al pielii. Caracterul anti-inflamator pe care-l exercita nutrientii existenti in acizii grasi esentiali ajuta la combaterea aparitiei premature a ridurilor, celulitei si a pierderii elasticitatii pielii, dar si la repararea tesuturilor acesteia. Prin actiunea lor vasodilatatoare si de prevenire a formarii cheagurilor de sange, acizii grasi Omega 3 si Omega 6 ajuta la mentinerea sanatatii, frumusetii si supletei picioarelor. Un raport optim de acizi grasi Omega 6 si Omega 3 ajuta la combaterea celulitei, prin reducerea inflamatiilor pielii, eliminarea lichidelor si imbunatatirea circulatiei. Acizii grasi Omega 3 au un rol important in functionarea tractului gastro-intestinal, in reglarea tensiunii arteriale, in procesul de coagulare a sangelui, in mecanismul alergiilor si in producerea unor hormoni. Esential este si rolul anti-inflamator pe care acesti acizi il joaca in organism, reusind sa combata inflamatiile fara a provoca reactii adverse. Acizii Omega 6 permit diminuarea nivelului de colesterol “rau in sange”. Virtutile pe care le au acizii Omega 3 si Omega 6 pentru sanatatea inimii nu mai trebuie demonstrate, ei fiind, de asemenea, indispensabili echilibrului emotional. Acesti acizi fac parte din marea familie a lipidelor, indispensabile unui regim alimentar echilibrat. Rezultatele cercetarilor clinice din ultimii ani indica faptul ca acizii grasi se recomanda pentru prevenirea si tratarea mai multor afectiuni medicale, printre care astmul bronsic, cancerul, depresia, diabetul, diverse eczeme, hipertensiunea arteriala, osteoporoza, reumatismul si obezitatea, contribuind la scaderea colesterolului nociv si la cresterea nivelului de colesterol benefic. Atat Omega 3, cat si Omega 6 sunt acizi grasi esentiali, pe care organismul nostru nu poate sa-i sintetizeze, de aceea trebuie luati din alimentatie. Acizii grasi se gasesc cu precadere in: canepa, varza, spanac, conopida, floarea-soarelui, dovleac, rapita, nuci, soia, cod, ton, somon, broccoli, seminte de in etc.

Beneficiile unei alimentatii sanatoase, bazata pe acizi grasi Omega 6 si Omega 3, in raportul optim prezent in uleiurile si suplimentele pe baza de ulei de canepa, sunt medical demonstrate prin:

–          reducerea colesterolului si a tensiunii arteriale; –
–          dezvoltarea celulelor nervoase, in special la copii;
–          tratament adjuvant in psoriazis, acnee si alte boli cutanate;
–          intarirea sistemului imunitar;
–          tratarea starilor depresive.

Specialistii nutritionisti au atras atentia, in repetate randuri, asupra beneficiilor uleiului de canepa: au un aport ideal de acizi grasi in proportie optima, Omega-6 : Omega-3 de 3:1. 100% naturale.

Semintele de canepa contin intre 30 – 40% proteine care contin toti amonoacizii esentiali si au de doua ori mai multe proteine decit majoritatea produselor din carne.

Foarte avantoajoas? este calitatea proteinelor, acestea fiind cel mai usor de digerat , astfel un kilogram de seminte de canepa pe luna pot furniza toate proteinele acizii grasi esentiali si fibrele dietetice necesare pentru supravietuire.

Aceste remedii au scopuri informationale nu diagnosticheaza vre-o afectiune si nu pot substitui sfaturilor sau prescriptiilor medicilor

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/05/canepa-ar-rezolva-magistral-nevoile-de-hrana-si-energetice-ale-lumii.jpghttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/05/canepa-ar-rezolva-magistral-nevoile-de-hrana-si-energetice-ale-lumii.jpgKos MosCrestere canepaVindecarea natiunilorcanepa,de retinut,iarba,medicinal,ulei,ulei de canepaSemintele de canepa sunt de neintrecut ca aliment foarte nutritiv, ele contin antioxidanti, proteine, caroten, fitosteroli, si o serie de minerale calciu, magneziu, sulf, potasiu, fier, zinc, si fosfor. Semintele contin proteine si toti cei 20 de aminoacizi cunoscuti si cei 9 amonoacizi esentiali, vitamina A B1, B2, B3,...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai